Празник на детските книги в Detskiknigi.com през април

Април по традиция е месецът, в който отбелязваме Международния ден на детската книга (2 април) и Световния ден на книгата и авторското право (23 април). Всяка година следим и се включваме в традиционни инициативи на приятели и партньори, посветени на изданията за деца.

За екипа ни месецът е особено специален и заради Национална награда „Бисерче вълшебно“, която основахме през 2013 г. по случай 2 април и чийто кръстник е Валери Петров, роден на 22 април 1920 г.

Поради извънредните обстоятелства, тази година почти всички традиционни инициативи – Поход на книгите, срещи на писатели с деца, фестивали, чествания и четения в библиотеките, няма да могат да се проведат.

Новата ситуация изисква нови начини за връзка с младите читатели на книгите, затова ви каним от 2 до 22 април на „Празник на детските книги в Detskiknigi.com“.

Празникът ни ще се проведе изцяло онлайн и ще включва интервюта с писатели, художници, преводачи и професионалисти от издателския бранш, които да отправят послания към децата; срещи с творци през онлайн платформа; публикуване на идеи за свободни ресурси и предизвикателства за изпълнение у дома от децата, и още куп занимания.

Тъй като детските книги се празнуват от всички, следете и инициативите на партньорите ни и приятели, които се включват в инициативата „Четем заедно!“. Всички събития можете да следите в социалните мрежи с хаштагове #ЧетемЗаедно и #МаратонНаЧетенето.