Познай героя: ден 7 в „МАЛКАТА БОЖАНА“

Включете се в играта „Познай героя“ от книгите за МАЛКАТА БОЖАНА и спечелете награди!

Как? На страниците на специалния „Месец на МАЛКАТА БОЖАНА“ ще публикуваме картинка на герой всяка седмица в понеделник и в сряда в периода 01.03. – 30.03.2013 г. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията.

За героите ни от понеделник отговори ще можете да оставяте до 20.00 часа във вторник.

За героите ни от сряда отговори ще можете да оставяте до 20.00 часа в четвъртък.

Така ще можете да се включите в седмичната ни томбола, като всеки верен отговор ви дава нов шанс за печалба в томболата ни. Всеки петък ще изтегляме името на един от вас, който ще печели книжна награда, осигурена от изд. “Жанет-45”.

Първият седмичен победител бе Радка Димитрова, а вторият – Жаки Василева. Те получиха своите книжни награди от „Малката Божана“, а сега е твоят ред!

Feeling Good

Новият ни герой в специалния Месец на МАЛКАТА БОЖАНА е…

За него можете да гласувате до 20.00 часа в четвъртък, 21.03.2013 г.:

Докато се разхождат из пловдивските улици, Божана и баба й забелязват скъсана обувка, напомняща на обувките на пловдивските кокони. Младата дама на картинката се числи точно към тези кокони, които се смятали за най-красиви и елегантни.

Коконите се обличали в стил алафранга, роклите им били вталени и много дълги, носели наметки с пухкави кожи по краищата, а на главите – шапки с щраусови пера и плодове. За тях пишело във вестниците, че когато вървели, повдигали… Любка? Не, юбка! Юбка се наричала тогавашната пола!