Познай героя: ден 28 – Мраволъва

„Познай героя“ е рубрика, организирана съвместно от „Детски книги“ и изд. Дамян Яков в рамките на „Месец на МУМИНИТЕ“. В продължение на 30 дни (от 1. до 30. ноември) ще ви предизвикваме да познаете героя от книгите на Туве Янсон, показвайки ви картинка с неговия облик. Вашата задача е да оставите коментар под статията с името на героя до 20.00 часа. Познаете ли, ние автоматично ще добавяме името ви в цилиндъра на магьосника, от който всяка седмица един от позналите някой от героите, ще печели книжна награда, осигурена от изд. Дамян Яков. Колкото повече герои познаете, толкова по-голям е и шансът ви да си спечелите награда.

До края на нашия специален месец остават броени дни, затова не пропускайте да се включите сега и да си осигурите шанс за книжни награди!

Познайте кой е героят на снимката:

Мраволъвът се появява се в книгата „Цилиндърът на магьосника“. Живее на плажа в коварно изкопани кръгли дупки в пясъка.

Един път завлякъл мама Муминка в една дупка и й напълнил очите с пясък (виж в „Малките тролове и голямото наводнение“). Затова, когато Муминтрол и Снорк разбират, че цилиндърът преобразява нещата, които попадат в него, те решават да му отмъстят като проверят в какво ще се превърне. Залавят го с хитрост в един буркан и го напъхват в цилиндъра. За всеобща изненада мраволъвът се преобразява в най-малкия таралеж на света.