Познай героя: ден 1 в „МАЛКАТА БОЖАНА“

Скъпи приятели,

започва още един специалните вълнуващи месеци в сайта “Детски книги” – Месецът на МАЛКАТА БОЖАНА, организиран съвместно с изд. “Жанет-45”. В него ще ви разкажем за една малка палавница, която лети в чудни светове, изследва всичко с любопитните си очички и ни показва тайния свят на детството. Какво среща в пътешествията си Божана? С кой се запознава?

Някои от вас може и да познават героите от книжките, а на други – тепърва да предстои да се запознаят с тях. При всички случаи ние ви предизвикваме да проверите знанията си, да научите любопитни факти за героите на Божана Апостолова и… ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ!

Как? На страниците на специалния „Месец на МАЛКАТА БОЖАНА“ ще публикуваме картинка на герой всяка седмица в понеделник и в сряда в периода 01.03. – 30.03.2013 г. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията.

За героите ни от понеделник отговори ще можете да оставяте до 20.00 часа във вторник.

За героите ни от сряда отговори ще можете да оставяте до 20.00 часа в четвъртък.

Така ще можете да се включите в седмичната ни томбола, като всеки верен отговор ви дава нов шанс за печалба в томболата ни. Всеки петък ще изтегляме името на един от вас, който ще печели книжна награда, осигурена от изд. “Жанет-45”.

Наградите… Всяка седмица ние ще изтегляме името на един от всички, дали верни отговори за героите на седмицата. Така, ако например познаете двама от героите на седмицата, името ви ще фигурира два пъти в чудния списък на Божана, от който ще изтегляме имената на печелившите. А всяка седмица ще има нова книжна награда за един от вас.

Отговорите… Всяка седмица в понеделник и в сряда в периода 01.03. – 30.03.2013 г. ще публикуваме снимката на някой от героите в поредицата „Малката Божана“. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Ще можете да участвате в седмичната ни томбола, ако дадете верни отговори за героите до 20.00 часа във вторник/четвъртък. След изтичането на времето за коментари, ние ще разкриваме пред вас самоличността на избраното същество, както и любопитна информация, свързана с него. Ще имате ли нужда от нея? Времето ще покаже!

И така, стига приказки! Нека поставим началото на специалния Месец на МАЛКАТА БОЖАНА…

За днешния герой можете да гласувате до 20.00 часа в неделя, 03.03.2013 г.:

Малката Божана е прекрасно мъниче – тя обича да любопитства, да учи всичко за света около нея и да пише истории с баба си. Вместо да спи, тя обича да лети и да се среща с чудни същества, да прави щуротии като да се превръща в цвете и да носи звездички като подарък. Освен това, палавницата обожава автоматите за шарени топчета, а и за татуировки. Тя знае какво е чухалче и може да различи чучулигите. Героиня в цели две книжки, малката Божана ще ви впечатли с мъдрите си разсъждения и ще ви отведе на пътешествие из Пловдив, където се крият куп изненади.