Познай герой № 7 в Месец на европейските разказвачи: Джим Копчето

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Остана една седмица с четири героя, една седмична томбола и още 3 книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Седмият герой от Месеца на европейските разказвачи е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 28.05.2013 г.:

Джим Копчето е един от най-известните герои на немския писател Михаел Енде. Малко чернокожо бебе пристига в пакет в страната Лумерландия. Момченцето е кръстено Джим и грижовната госпожа Мооля се превръща в негова майка. Машинистът Лукас пък става най-добрият му приятел и двамата с удоволствие обикалят острова, а Джим усвоява занаята на локомотивен машинист. За да не се превърне Джим в половин поданик и да не изгонят от Лумерландия локомотивката Ема, Копчето и Лукас решават тайно да напуснат кралството на Алфонс Дванайсет без петнайсет.

Щурите приключения на двамата пътешественици ще намерите в книгата „Джим Копчето и Лукас Машиниста“, а междувременно можете да се запознаете и с ревюто на Лора.