Познай герой № 4 в Месец на европейските разказвачи: Принц Тамино, Зимса, Айзенбургер

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Две седмици, десет героя, две седмични томболи и шест книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Четвъртият герой от Месеца на европейските разказвачи е (познайте някой от тях или оставете предположение за заглавието на книгата):

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 23.05.2013 г.:

  

Героите ни в ден 4 са безкрайно интересни: принц Тамино – герой от операта „Вълшебната флейта“, Марко Зимса – автор на поредица книги, разказващи най-известните опери в думи и звуци и илюстраторката Дорис Айзенбургер.

„Вълшебната флейта“ е сред най-известните опери на Волфганг Амадеус Моцарт. В нея се разказва за принц Тамино и принцеса Памина, за Папагено и неговата Папагена, както и за една вълшебна флейта, която събира всички герои заедно.

Операта често е сложна и неразбираема за децата, но австрийският автор Марко Зимса се нагърбва с нелеката задача да обясни и на най-малките историята на оперните постановки. Един от шедьоврите му е и книгата „Вълшебната флейта“, в която по детски е преразказана историята на Тамино и Памина. Освен тест, книгата е съпроводена и от компакт-диск, съдържащ обяснения към всяка сцена, както и някои от най-вълнуващите моменти от произведението на Моцарт.

За цялостното преживяване допринасят и прелестните илюстрации на художничката Дорис Айзенбургер, изобразила себе си и дъщеря си в началото на книгата „Вълшебната флейта“.