Познай герой № 3 в Месец на европейските разказвачи: Тоби

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Две седмици, десет героя, две седмични томболи и шест книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Третият герой от Месеца на европейските разказвачи е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 22.05.2013 г.:

Тоби Лолнес е третият ни герой. Той е сътворен от френския писател Тимоте дьо Фомбел и е само милиметър и половина висок. Живее в Долния клонак на дървото, а находчивостта и предаността му могат да се измерят с километри.

Съдбата на Тоби е не само интересна, но и много напрегната. Принуден да бяга от гангстерите на Джо Мич (местния дървесен мафиот) и от бившия си най-добър приятел, Тоби преодолява всички трудности, изпречили се пред него. А те наистина са ужасно много! В бягството му от преследвачите умното човече гони своя блян – да се добере до единствената, която ще го приюти и няма да го предаде – Елиша…