Познай герой № 2 в Месец на европейските разказвачи: Юсефин

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Две седмици, десет героя, две седмични томболи и шест книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Вторият герой от Месеца на европейските разказвачи е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 21.05.2013 г.:

Юсефин Йоханершон с истинското име Ана Гро е дъщеря на пастор. Тя живее в малко селце и е твърде различна от връстниците си: носи старомодни дрехи, има старомодна прическа и никакви приятели. Поне в началото на историята, сътворена от шведската авторка Мария Грипе.

Животът на Юсефин е твърде труден, докато не тръгва на училище. Там страданията й са облекчени поне малко от новата й приятелка Карин, а и от появата на Хюго. И ако някога сте се чувствали непохватни, онеправдани и нещастни, защото нямате нови дрехи, нови придобивки и не сте като останалите, непременно се запознайте с Юсефин. Прочетете и ревюто ни за „Книга за Хюго и Юсефин“.