Познай герой № 1 в Месец на европейските разказвачи: малкият рицар Тренк

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Две седмици, десет героя, две седмични томболи и шест книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Първият герой от Месеца на европейските разказвачи е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 20.05.2013 г.:

Първият ни герой в Месеца на европейските разказвачи е малкият рицар Тренк. Той е сътворен от въображението на Кирстен Бойе и живее в далечни времена, в които господарите-рицари притежавали власт над живота на своите крепостни селяни.

Тренк Трихилядиудара живее с баща си Хауг, майка си Марта и сестричката си Миа-Мина във владенията на злия и долен рицар Вертолт. Според роднините и съседите на Тренк, който е роден крепостен селянин, умира като такъв. В мрачните Средни векове не било никак прието да се съпротивляваш на господарите си, а камо ли да се превръщаш в рицар и да се скиташ напред-назад с прасе. Тренк обаче, тъй като е много смел младеж, готов да се бори за правата си и за щастието на роднините си, поема на тежко пътешествие по пътя на рицарството.

Как се става паж, коя е Текла и защо зъбите на драконите имат дупки по средата, ще разберете от книгата „Малкият рицар Тренк“. Ако пък не знаете още нищо за авторката, научете повече тук.