Поздрав най-сърдечен от… Гай Бас

Гай Бас е английски писател, познат на българските деца със симпатичната поредица „Кърпена глава“. През 2018 г. той бе в София като гост на Европейския детски литературен фестивал.

С любезното съдействие на изд. „ФЮТ“ публикуваме поздрава на Гай Бас до българските деца по случай Международния ден на детската книга. Ето какво гласи той:

До всички деца, същества и сладурски чудовища в България!

Честит Ден на детската книга!

Надявам се, че сте здрави и правите най-доброто, докато сте затворени у дома, а то е да четете толкова много книги, колкото мозъците ви могат да поемат. И ако понякога се чувствате несигурни и объркани, спомнете си, че по целия свят има деца, които се чувстват по същия начин, а нали знаете, че когато един проблем е разделен между 2 милиона души, вече не е толкова голям?

Така, а сега ви оставям и отивам да пиша книга. Или пък да хапна един сандвич? Живеем в смутни времена, така че нека направим най-доброто – да се смеем. Танцувайте така, все едно никой не ви гледа, четете все едно никой не наднича зад рамото ви (макар че сигурно някой го прави), бъдете мили, разкажете смешка на някого и да не ви мига окото.

Поздрави,

Гай Бас

Ето и оригиналното оформление на писмото с подписа на Гай и превода на български език:

Вижте отзивите ни за книгите на Гай Бас:

 

Книгите ще откриете в сайта на издателството и в Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.