Pottermore стартира първия официален магически литературен клуб

Тази седмица Pottermore стартира първия официален магически литературен клуб – Wizarding World Book Club, разказват от „Аз чета“, позовавайки се на сайта GoodEReader. Членството в клуба е достъпно за всеки, от всяка част на света и е напълно безплатно.

„Стартирахме Wizarding World Book Club в отговор на силното търсене на нашата общност за дестинация, където можем да обсъждаме на спокойствие многобройните нюанси и книжни теми“, казва Хенриет Стюарт-Реклинг, която отговаря за дигиталната стратегия на Pottermore. „Wizarding World Book Club предоставя вълнуваща възможност на феновете на Хари Потър да споделят своите мисли за ключови сцени, части от сюжета, мотивации и герои от поредицата с огромна глобална общност“, допълва тя.

Единственото изискване е да си регистриран потребител в Pottermore, дигиталното пространство на всички почитатели и членове на магическия свят. Неговият Wizarding World Book Club предлага на членовете си възможността да се присъединят към глобалната общност на читателите на Хари Потър, докато четат едно и също произведение по едно и също време.

Клубът започва с първата книга от поредицата – „Хари Потър и философският камък“, а в следващите няколко месеца дискусиите ще продължат с останалите шест книги от поредицата. Pottermore ще бъде куратор на онлайн срещите и ще представя специално съдържание, съгласувано с всяка от книгите. Вече е създадена и специална категория на сайта, която включва видео, статии, новини и други, достъпни първо за членовете на клуба.

Инициативата ще бъде поместена и в Twitter. Специални дискусии на страницата на клуба в платформата – Wizarding World Book Book Club Twitter, @wwbookclub, ще се организират всеки петък от 18 часа българско време, започвайки този петък 23 юни. Дискусиите ще се провеждат на английски, а разпределението им по теми можете да видите тук.