Последен шанс да покажеш, че си читател с мнение!

Днес в 23:59 часа затваря системата за гласуване във второто издание на наградата „Бисерче вълшебно“ 2014. 

До момента над 1500 деца подкрепиха своите любими книги през сайта на наградата – www.biserche.com, избирайки от 81 заглавия, разделени в две възрастови категории – „Млади читатели“ (6-10 г.) и „Запалени читатели“ (11-15 г.).

Български автори, чужди автори, приключения и загадки, стихове и пленителни пътешествия в света на детските книги приканиха вас – детското жури – да покажете своите предпочитания и да докажете, че сте читатели с мнение.

Ако все още не сте избрали онази книга, която ви прави истински читатели, ето и една рецепта:

– прегледайте отново книгите, номинирани в наградата „Бисерче вълшебно“ 2014;

– припомнете си най-вълнуващите и интересни случки от онези книги, които сте прочели;

– помислете коя книга с какво ви е впечатлила, дали ви е научила на нещо или ви е накарала да летите на крилете на въображението. Всяка книга крие мънички златни зрънца в себе си, които могат да покълнат в сърцето на един читател, а друг може дори да не ги забележи. Не се притеснявайте, ако приятелите ви харесват една книга, а вие не сте толкова силно впечатлени – двама души никога не четат книгите по един и същи начин;

– от прочетените книги изберете онази, която ви кара да мечтаете, да пътешествате в книжните светове, да творите и да желаете да се гмурнете в морето на детските книги, докато търсите нови вълшебни книжни бисерчета!

Предупреждаваме ви, изборът е труден, но книгата, която подкрепите, със сигурност ще заслужава вашия глас. Защото най-добрата детска книга е онази, която може да грабне вниманието дори само на едно дете!