Поредицата за котето Арчи в помощ на най-малките

След успеха на поредицата „Каю“ (изд. „Кибеа“), преиздадена на български език, на хоризонта се появи нова серия книжки от изд. „ФЮТ“, която помага на най-малките да привикнат към гърнето и да се откажат от биберона. Главен герой в нея е котето Арчи – новият любим приятел на буболечетата от 2 до 4 г.

Арчи и биберонът

Арчи вече е пораснал, но биберонът е от предметите, с които не иска да се раздели.

Майката крие биберона на своето коте, но малкият хитрец все успява да го намери. За да подпомогне своето дете, мама твърдо заявява, че на следващия ден Арчи ще трябва да окачи любимия биберон на бибероненото дърво.

Арчи и гърнето

Един ден мама и татко подаряват на Арчи… гърне. Той е голям и трябва да се научи да не използва пелени.

В началото Арчи среща сериозни трудности, но постепенно успява да контролира тялото си и да стиска, докато не стигне до своето гърне.

Двете книги от поредицата „Арчи“ (изд. „ФЮТ“) са с опростен текст, подходящ за децата от 2 години нагоре. Разглежданата тема е представена съвсем кратко, в идеализиран вариант (детето има трудност – показва му се решение – то успява да се справи почти веднага). Тук е разликата с поредицата за Каю, при която героят прави няколко неуспешни опита, преди да постигне успех.

Илюстрациите в книгите за Арчи са много свежи, сладурски и приятни, дело на Сара Санчес. Твърдите картонени страници гарантират издръжливост при многократното четене. Безспорно, най-голям интерес предизвикват страхотните капачета за отваряне и плъзгащи се елементи, които правят четенето интерактивно и гарантират, че детето ще си играе с книгата, докато проследява пътя на Арчи при отказването от биберон или пелени.

Ако трябва да се направи сравнение между поредиците за Арчи и Каю, двете по-скоро се допълват, а не се конкурират.

 

Вземете книгите от Ozone.bg с код DK19. 

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.