„Походът на книгите“ завършва утре с наградите „Рицар на книгата“

С церемония по връчване на наградите „Рицар на книгата” ще бъде закрито тазгодишното издание на „Походът на книгите“ на 23 април, Световния ден на книгата и авторското право, от 17.00 ч. в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”.

Наградите „Рицар на книгата” са израз на признателността на Асоциацията към хората, чиято ежедневна работа през изминалата година е била свързана с книгите. Те се връчват на журналисти с най-голям принос при отразяване на издателския бизнес в България. Тези, които с труда и идеите си помагат на издателите да представят на българския читател най-доброто от българската и световна литература.„, посочват в съобщение до медиите от Асоциация „Българска книга“.

Междувременно Играта на „Походът на книгите” продължава до 23 април, включително. Онези от вас, които не са успели да се включат, могат да съберат 9 печата от 9 книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията (който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието) и да изпратят скритото между печатите изречение на office@abk.bg, за да участват в томболата на Асоциация „Българска книга” и да получат книжка.  Наградите ще бъдат обявени на 25 април на сайта на АБК.

Напомняме ви, че част от „Походът на книгите“ бе и Наградата за най-добра детска книга, избрана от самите деца – „Бисерче вълшебно“ 2014. Срокът за гласуване продължава до 30.04.2014 г. и ако все още не сте дали своя глас за най-дбрата детска книга за изминалата календарна година, време е да го сторите!

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация.

Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична Община, Столична библиотека, Нов български университет, Аз чета, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.