Подкрепи читателски клубове „Бисерче вълшебно“ чрез „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ от 22 до 31 март

75 каузи, свързани с образование, деца в риск, екология, култура, хора с увреждания и зависимости, човешки права и други важни за обществото ни теми, очакват подкрепа във второто издание на националната кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“. Фондация „Детски книги“ отново се включва със своята кауза за насърчаване на детското четене Читателски клубове „Бисерче вълшебно“.

През 2019 г. в мрежата се включиха 79 читателски клуба „Бисерче вълшебно“, които обхванаха над 4600 деца между 5 и 16 г. За да продължат работата си те имат нужда от нови съвременни детско-юношески книги и материали за работа за учителите и библиотекарите, които ръководят клубовете.

От 22 до 31 март 2020 г. можете да подкрепите каузата на читателските клубове „Бисерче вълшебно“ на сайта на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ чрез банков превод или PayPal. Можете да разгледате и подкрепите и всяка друга кауза по ваш избор.

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ е общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg.

В дарителската кампания са включени каузи, които търсят и намират решения, променят човешки съдби и средата, в която живеем. Те са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват се ангажират да работят при пълна откритост и отчетност за изразходваните пари и постигнатите с тяхна помощ резултати.

В първото си издание през 2019 г. само за десет дни „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. С лицата си в подкрепа на инициативата застанаха множество популярни хора, които дариха за избрана кауза: Максим Ешкенази, Захари Карабашлиев, Алек Алексиев, Робин Кафалиев, VenZy, Ива Дойчинова, Яна Маринова, Елена Розберг и др.

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ цели да достигне до повече хора, да разкаже добри истории и да покаже смисъла от съществуването на гражданските организации, като даде възможност на всеки да допринесе за положителна промяна в живота на хората.

Организатори на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ са 12 организации, обединени от идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заедно в час“, „Светът на Мария“, WWF България, фондация „Работилница за граждански инициативи“ и УНИЦЕФ.