Подкрепи Читателските клубове „Бисерче вълшебно“ в Мисия „Да мислим критично“

Коя е най-добрата инвестиция в бъдещето на децата ни?

Във фондация „Детски книги“ вярваме, че това е умението да четат критично и да са функционално грамотни.

За да развием тези умения у децата, през 2018 г. създадохме мрежата от читателски клубове „Бисерче вълшебно“. С над 60 клуба в цялата страна и повече от 4500 участници тя работи успешно вече 3 години.

Готови сме да направим следващата стъпка в развитието й с мисията „Да мислим критично“. За да я изпълним, имаме нужда от вашата подкрепа.

Чрез проекта „Читателски клубове „Бисерче вълшебно“: Мисия „Да мислим критично“ ще:

  • разширим уменията на децата да извличат и анализират информация от различни източници;
  • ще ги обучим да правят обоснована оценка на събраната информация, за да вземат адекватни и информирани решения по различни въпроси.

Ще го постигнем чрез специално разработена програма за обучение в критично четене и мислене.

Дейностите по проекта ще се проведат онлайн, за да обхванем читателски клубове от страната. След това ще имат задачи за изпълнение по места, както и материали за работа в клубовете.

Ако и вие вярвате, че четенето, грамотността и критично мислещите деца са жизненоважни за бъдещето на цялото ни общество, гласувайте за нашия проект тук до 31.07.2021 г. и споделете с приятели и съмишленици.

(За да гласувате е необходима бърза регистрация с имейл или Фейсбук профил.)

Читателски клубове „Бисерче вълшебно“: Мисия „Да мислим критично“ е един от проектите в програмата „Вселена от възможности“ на Пощенска банка. Тридесетте финалисти ще бъдат определени от вота на публиката, а експерти ще изберат три от тях, които да получат финансиране за изпълнение на проекта.