Победителите в „Познай героя“ за втората седмица са…

В Деня на Европа – 9 май „Аз чета” и „Детски книги” поставиха началото на Месец на европейските разказвачи в партньорство с издателска къща “Емас”. Кампанията “Авторите, за които можеше и да не сте чували” събира в себе си произведенията на някои от най-добрите разказвачи на ХХ/ХХІ. век, непознати за българските читатели.

За да превърнем кампанията в истински празник, ви поканихме в играта “Познай героя” с някои от най-колоритните образи от поредиците за европейските разказвачи на изд. “ЕМАС”. Всеки ден в периода 27.05. – 31.05. ви показвахме герой и питахме кой е той, а вие давахте своите предположения. Във втората седмица от играта ви запознахме с Камо, Джим Копчето, Събо, Елиша и Конрад.

Вече са известни и имената на следващите трима щастливци, които ще грабнат книжни награди от изд. „ЕМАС“: Теодора Генова, Петя Горанова и Милена Велкова. Трите дами ще могат да получат своите награди на щанд № 11 на изд. „ЕМАС“ на Панаира на книгата в София или по пощата.

По случай Деня на детето удължаваме с още един ден и срока на конкурса с въпроси, посветен на европейските разказвачи, който може да ви донесе не една, а цели две книжки! Включете се днес!