Пингвин се присъединява към Пух и приятели в продължение на класиката

Owl meets Penguin
Credit: Mark Burgess

Обитателите на стоакровата гора се увеличават с още един след като в предстоящото официално продължение на класиката на А.А. Милн, към Пух, Прасчо, Йори, Тигър и останалите се присъединява и пингвин, съобщава The Telegraph.

Идеята за антарктическия персонаж хрумва на автора Брайън Сибли, когато вижда снимка на истинския Кристофър Робин и А. А. Милн у дома им, на която играят с плюшено мече (дало идеята за Мечо Пух) и пингвин.

“За мен голямото предизвикателство бе не само да играя А. А. Милн в собствената му литературна игра, а и да намеря начин успешно да въведа нов персонаж в света на Мечо Пух, като внимавам за тона и стила на оригиналните книги.“, разказва Сибли за работата си по новата история със заглавие Winter („Зима“).

Penguin and Pooh walk through the Hundred Acre Wood
CREDIT: MARK BURGESS

Продължението на „Мечо Пух“ със заглавието The Best Bear in All the World („Най-доброто мече на света“) ще излезе на британския пазар на 6 октомври тази година и ще включва 4 специално написани истории от Пол Брайт, Кейт Сондърс, Брайън Сибли и Джийн Уилис. Илюстрациите са на Марк Бърджес, който казва:

Penguin is the first authorised new character to be based on one of Christopher Robin's toys
CREDIT: MARK BURGESS

“Опитах се по-скоро да уловя духа на илюстрациите на Ърнест Шепард, отколкото да копирам сляпо стила му. Обичам всички персонажи, но най-голямо бе удоволствието да рисувам Пингвина. Чувствах, че с новия герой не съм в сянката на Шепард.“

Смята се, че играчката пингвин е подарък на Кристофър Робин от майка му Дафни, която купила за сина си всяка от играчките, вдъхновили появата на Йори, Кенга, Ру и Тигър, започвайки с Мечо Пух на първия му рожден ден. Бухалът и Зайо, приятелите от Гората, са плод на въображението на А. А. Милн.

Превод: Лора Филипова