Песен от мюзикъла „Матилда“ се превръща в картинна книга

Картинна книга по текста на хитовата песен на композитора и текстописец Тим Минчин от мюзикъла „Матилда“ излиза на 5 октомври във Великобритания, съобщи самият Минчин на сайта си. Илюстрациите в When I Grow Up са дело на известния илюстратор Стив Антъни, който показа в блога си корицата на книгата преди дни.

Правата за публикуването на книгата бяха закупени от Scholastic UK и по думите на издателите тя представя живота от гледната точка на дете с хумора и тъгата на песента. When I Grow Up ще бъде публикувана и в САЩ през лятото на следващата година.

Тим Минчин е австралийски композитор, музикант, актьор, писател и режисьор. През 2009 г. Royal Shakespeare Company му възлага написването на музиката и текстовете на песните за мюзикъл по един от най-популярните романи за деца на Роалд Дал. Премиерата му е през 2010 г., а постановката става носител на десетки отличия и се играе с голям успех не само на Острова, но и в САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Ирландия. Мюзикълът продължава да се играе в лондонския West End.