Парк „Герена“ бе домакин на първия фестивал „Подуенски музиканти и културата на София“

Парк „Герена“ бе домакин на фестивал „Подуенски музиканти и културата на София“, организиран от НЧ „Васил Левски – 1928“ с покрепата на „Лятна програма“ на „Столична община“, на 25 септември 2021 г.

Организаторите предложиха над 10 часа културна програма за малки и големи, разделена в три основни блока.

Детското утро включи куклен театър и музика. Малките гости на фестивала гледаха театралните постановки „Вирусът с коронката“ на театър „Ведна“ и Защо мишките не знаят да четат“ на „Илкова Театър“. Те слушаха и концерти на деца-участници в проекта „Малки музиканти“ и вокално студио „Вяра Иванова“. Преподаватели от читалището представиха на присъстващите различни музикални инструменти, а празникът бе допълнен от музика, песни и танци за деца.

По време на танцовия следобед състави и преподаватели на читалището изпълниха класически и модерен балет, хоп хоп и народни танци.

В музикалната вечер пък се включиха Алек Кирев, студентска група „Лингвакорд“, „София Джеди“, „The Lefties”. Черешката на фестивала бе концертът на“Подуене блус бенд“.

Фестивал „Подуенски музиканти и културата на София“ има за цел да се превърне в ежегоден и да обогати културния живот на район „Подуяне“.