Падингтън и премеждията му в зоопарка

„Винаги съм уважавал Падингтън. 

Той е истинска британска институция.“

– Стивън Фрай

Няма дете или възрастен, който да не познава Мечо Пух. Малкото глуповато мече, което мисли за похапване на всяка крачка ще срещнете по детските тетрадки, сред играчките и дори върху опаковките на различни храни.

От друга страна обаче има едно друго мече, което идва от Тъмно Перу, обича мармалад и се старае да бъде умно и предприемчиво, макар често да оплесква всичко. Този интересен субект е Падингтън Браун, а съжителството му с типично английско семейство може да превърне всеки скучен ден в приключение!

Неведнъж сме въвличали вас, по-големите читатели, в преживелиците на Падингтън. Днес с помощта на малката симпатична книжка на Майкъл Бонд „Падингтън в зоопарка“ (изд. „Агата-А“) ще поведем мъниците на възраст до 5 годинки към поредното премеждие на малкото мече от Тъмно Перу, което изживяхме с бебе Даниел в проект „Експериментът“.

Един ден Джуди и Джонатан решават да заведат приятеля си в зоологическа градина. Щом обаче е намесен Падингтън, разходката няма как да мине гладко. Първо пазачът не иска да пусне пухкавия посетител, защото го смята за експонат. После сякаш всички са се наговорили да изядат шестте сандвича с мармалад на мечето. Докато обикалят между клетките на животните, Падингтън установява, че зоопаркът никак не му допада, а хората са по-невъзпитани и от папагалите!

Doubt it!

За разлика от книгите за малко по-големите читатели, в малките книжки за Падингтън е събрана само една история. Тя е разказана по простичък и същевременно забавен начин, за да могат малчуганите до 5 годинки да се впуснат в приятно приключение с малкото мече от Тъмно Перу. Едрият шрифт превръща книжката в подходящ помощник на начинаещите читатели, а цветните илюстрации, дело на Р. У. Али, ще накарат сценките да оживеят пред очите на децата.

Още истории с главен герой Падингтън – „Мечето Падингтън”, „Падингтън идва на помощ”, „Отново за Падингтън”„Падингтън в чужбина” и „Падингтън художник“.

Автор: Вал Стоева