Пътуващо сандъче № 25 пристигна при видински третокласници

От няколко дни пътуващо сандъче № 25 вече е на гости на 3 „г“ клас на СУ „Любен Каравелов“, гр. Видин. Ето какво ни писа г-жа Колетка Иванова за посрещането му от децата:

„Чакахме го с нетърпение още за Коледа, затова емоцията бе огромна. Учениците го посрещнаха с аплодисменти и радостни възгласи. Скупчиха се около него и щом го отворих, книжките излетяха за миг. Те бяха само 13, а учениците – 22-ма. Имаше и разочаровани, че трябва да чакат още.

В междучасието забравиха игрите и се задълбичоха в книгите. Дори на коледните подаръци не се зарадваха толкова искрено и силно. Надявам се този интерес към книгата да продължи и занапред, защото имаме и класна библиотека от 2 клас. Книгите от нея обикалят от ръка на ръка. Благодаря на инициаторите и сподвижниците на тази прекрасна инициатива.“

 

Повече за проекта, чийто координатор е фондация „Детски книги”, можете да научите на https://libchest.wordpress.com/, а ако желаете такова сандъче да посети и Вашата библиотека или училище, можете да се включите като попълните онлайн формуляр за заявка.