Първа Harry Potter Book Night на 5 февруари 2015

Първата Harry Potter Book Night ще се състои на 5 февруари 2015, съобщава Bloomsbury Children’s Books, издател на хитовата поредица на Дж. К. Роулинг за знаменитото момче-магьосник.

От издателството приканват училища, книжарници, библиотеки и обществени групи да станат домакини на различни събития в ранната вечер на 5 февруари, с които читателите да споделят удоволствието от незабравимите истории на Роулинг, както и да запознаят следващото поколение читатели с магията на книгите за Хари Потър.

За целта издателството разработва комплект с тематични материали (Harry Potter Book Night Kit), който ще предостави безплатно на желаещите книжари, библиотекари и учители след регистрация. Комплектът ще включва покани, плакати, примерни викторини, идеи за различни дейности и декорация на мястото на събитието, и ще бъде достъпен и за свободно сваляне в ел. вариант.

Ще бъдат организирани още мероприятия, сред тях публични събития в Лондон и други ключови области из цяла Великобритания, както и голямо състезание между училищата.