Пълнолуние със Софийска филхармония в двореца „Врана“ на 13 юли

Кой свят ще се окаже по-вълнуващ, този на думите или този на музиката, ще ни покажат Фортисимо Фамилия с концерта „Пълнолуние“. На 13 юли от 19:00 часа в Двореца Врана Юлиан Вергов, Илиана Коджабашева, Вера Гиргинова и Ангел Ковачев ще ни поведат на музикално-театрално пътешествие за тийнейджъри и родители измежду редовете на фантастични класически произведения.

Софийска филхармония под диригентството на маестро Павел Златаров, ще изпълни произведения на Чайковски, Менделсон, Берлиоз, Мусоргски и много други. Ще звучат откъси от мюзикълите „Фантомът от операта“ и „Клетниците“, а оперната певица Вера Гиргинова заедно с популярния млад музикант Ангел Ковачев, ще покажат, че класическата и модерна музика могат да бъдат едно цяло.

За най- малките посетители на Двореца Врана от 17 часа предстои забавно музикално-образователно ателие на тема “Какво прави диригентът”. То ще бъде водено от самия маестро Павел Златаров.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община. Провежда се с медийното партньорство на Detskiknigi.com. Билети може да закупите от касата на Софийска филхармония или от Eventim.