Отново на весело пътешествие в света на забавните задачки

За радост на малки и големи у дома, абсолютно зарибяващата  поредица „Математика за лека нощ“ (изд. Софтпрес) се обогати с още една книжка.

Авторката Лора Овърдек и илюстраторът Джим Пейлот отново повеждат родители и деца на „Весело пътешествие в света на задачките“ по изпитаната и доказала се схема: привлекателни за децата теми с кратко забавно-информативно въведение, последвани от 3 интригуващи задачи с различна степен на трудност според способностите на малките умничета.

Разликата с предишните две книжки от поредицата е, че тук има и по една бонус задача, която изисква по-развити умения за логически разсъждения. И всичко това е съпроводено с пъстрите и шантави илюстрации на Джим Пейлот.

Не се заблуждавайте от заглавието на поредицата. Забавленията с числата могат да се случват по всяко време на деня (лично проверено!). От въвеждащите текстове преди всяка задачка пък не само малките математици, но и вие ще научите интересни факти, като например колко клепача имат рибите и змиите, що за дърво е банановото и защо на Луната чук и перо падат с една и съща скорост.

Като родител смятам идеята на Лора Овърдек за гениално проста и много ефективна. „Математика за лека нощ“ разчита на естественото любопитство на децата и желанието им да изпитват възможностите на ума си.

Със своя интригуващ и по детски любознателен подход към набедената за страховита наука, поредицата е незаменим помощник за възрастните, които по хитър начин искат да покажат на децата, че числата наистина са забавни и с тях също може да се играе.

Оказва се също, че може да даде старт и на национална кампания за промяна на отношението към математиката.

„Математика за лека нощ“ става повод за създаването на математически клуб „Щури осмици“. Ако вземем предвид и световната тенденция от последните години младите хора да се отдръпват от кариера в областта на точните и инженерни науки, работата на хора като Лора Овърдек става още по-значима.

Не пропускайте и другите две книги от поредицата:

 

 Книгата ще откриете в сайта на издателството и в Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.