Откриха изложба на детски книги в Болоня във връзка с посещението на папата

По време на визитата на папа Франциск в италианския град Болоня на 1 октомври бе открита изложба с детски картинни книги от цял свят, които засягат актуални теми като равенство, права, свобода, устойчивост и миграция. Изложбата е организирана от Международния панаир на детската книга в Болоня и BolognaFiere в сътрудничество с римо-католическата църква в Болоня и може да бъде видяна в базиликата Santi Barolomeo e Gaetano до 10 януари 2018 г.

„Nurturing youthful humanism“ включва 200 детски книги, подбрани от Международния панаир на детската книга в Болоня, които разглеждат 9 съвременни обществени въпроса по разбираем за децата начин. Изложбата кореспондира с призива на папата за „нов хуманизъм“ и ключови за него теми като достъп до културата и образованието за всички. Сред включените книги са A child of books на Оливър Джефърс и The Journey на Франческа Сана, която спечели наградата Klaus Flugge за картинна книга.

Желанието на организаторите е нейното послание да достигне и до публики, които не могат да я посетят на място, включително училища и семейства по цял свят. За целта от www.youthful-humanism.it безплатно може да бъде свален двуезичен (италиански/английски) каталог на заглавията от изложбата.