Отговори и спечели: „Щуро лято“ с Луси през август 2012 г.

Мили приятели,

преди дни завърши и конкурсът за книга на месеца, организиран съвместно с изд. ФЮТ. В юлското издание на „Отговори и спечели“ победител на „Детски книги“ стана 9-годишната Йоанна Манасиева от София, която прочете книгата „Сянка“ на Майкъл Морпурго.

Както вече сигурно знаете, на мейла на изд. ФЮТ трябваше изпращате отговорите на техните специални въпроси, свързани с книгата на месеца, а за да си спечелите награда и от нас, поискахме да ни кажете кой е любимият ви герой. Ето какво сподели с нас победителката за месец юли – Йоанна:

„Любимият ми герой от книгата „Сянка“ е Аман. Любим ми е, защото историята му е много тъжна. Преживял е смъртта на баща си, смъртта на баба си, загубата на Сянка, смъртта на Ахмед и още много други неприятни случаи. Той е имал едно ужасно детство. Аман е много добро дете. Когато баща му  починал, той започнал да се грижи сам за майка си и баба си. Пълнел вода, палел огън и вършел и други неща. Помогнал на Сянка да си излекува  раната. И с тези изречения искам да кажа, че той е добър, помага на хората и се грижи за семейството си.“

Честито на Йоанна! Към нея вече пътува и подаръкът й от „Детски книги“ – августовското предизвикателство в нашата игра – книжката „Щуро лято“ от поредицата „Това съм аз, Луси!“.

А вие, малки госпожици и господа, не се отказвайте! Включете се в новото приключение, прочетете историята на Луси и плажните й преживявания в „Щуро лято“. После отговорете на въпросите, подготвени за вас от изд. ФЮТ на мейл izdatelstvo@fiut.bg. На нас пък разкажете за любимите ви герои от книгата на мейл igra@detskiknigi.com.

Защо? Защото четенето е забавно, а двойният шанс за награди изобщо не е за изпускане!

Подробна информация за играта и въпросите на изд. ФЮТ ще откриете тук.

Pray