Отбелязваме края на „Читателска щафета 5“ с щуро патиланско парти

С патиланско книжно парти в зала 4 на Националния дворец на културата на 23 януари (понеделник) от 11 часа ще отбележим финала на кампанията „Читателска щафета 5: Патилански приключения“. Ще предизвикаме присъстващите щафетници да положат пакостническа клетва и да покажат своите знания за прочетените книжки и техните щури герои. Ще се забавляваме дружно с рапиране и замисляне на пакости.

По време на партито на лотариен принцип ще изтеглим имената на петима от над 1300-те щафетници, изпратили фомуляр за участие, които ще си тръгнат с големите награди2 таблета и 3 комплекта с книги за съвременните патиланци Малкия Никола, Ужасния Хенри, Макси, Майлс и Найлс.

Ще стане известен и победителят в конкурса „Патилански комикс“, който ще спечели таблет за рисуване на комикси. За да направим съпричастни към празника щафетниците от цялата страна, тегленето на всички награди ще бъде предавано на живо онлайн.

Организатор на „Читателска щафета 5: Патилански приключения” е фондация “Детски книги” с финансовата подкрепа на програма „Регионален грант“ на VivacomFund и Български център за нестопанско право (БЦНП).

Партньори са сайтът „Аз чета”, Детски дневник, сайтът „Данибон“, НЧ „Читалище.то-2014“ – София и верига книжарници Orange Center. Книгите, включени в кампанията, са на издателствата “ФЮТ”, “Колибри”, “ПАН” и “Сиела”.