От приказната лаборатория на Detskiknigi.com: Невероятният обрат

Забавно е да виждаш как въображението на децата се разгръща: първо се оглежда плахо, после си позволява да нахвърля няколко щрихи, а накрая не можеш да спреш полета му… Това забелязахме в „Приказната лаборатория на Detskiknigi.com“ по време на конференцията DigitalKidZ. Предизвикателството да напишем приказки с помощта на картите от „Направи си сам приказка“ (изд. „Точица“) и зарчетата Story cubes, ни накара да разделим участниците на 4 отбора. Всеки от тях трябваше да си измисли история, която после да се опита да програмира на Scratch.

Отбор „Наобратковците“ с отговорник Лора Филипова сътвори приказката „Невероятният обрат“. Ето я и нея:

Имало едно време една много чудна страна, в която всичко било наобратно. Например, рибите живеели във въздуха, децата били родители, а родителите ходели на училище. Покривите на къщите били подове, сладоледите били солени, а морето било шоколадово.

 

Един ден Наобратната страна била нападната от военните, които заповядали всичко да се прави по реда си. Хората от Наобратната страна решили да прогонят военните, затова повели страшна битка. Предводител на наобратните хора било най-малкото момиченце – генерал Емил.

 

Генерал Емил събрала супер екип (Пресиян, Валери, Вики и Мая), чиято задача била да открие тайното оръжие на военните. Супер екипът вървял, вървял и стигнал до една светла пещера, в която имало лазерни алигатори с реактивни кецове и птици-подводници.

 

Пресиян, Валери, Вики и Мая преодолели всички препятствия и капани и стигнали до тайното оръжие. То се оказало специална пушка, която вместо да те рани или убие, те карала да се смееш неудържимо и да изпитваш гъдел.

 

Супер екипът се завърнал в Наобратната страна и изпозастрелял всички военни с новото оръжие. Военните изпопадали като домино и се натъркаляли по земята от смях.

 

Автори: Мая Йорданова, 9г.; Валери Петров, 7г.;

Пресиян Банков, 9г.; Виктор Киров, 9г.

Очаквайте и останалите три приказки, които се надяваме да ви засмеят и да ви провокират да съчините свои собствени!