Остави всичко и чети и тази година

В много страни по света 12. април е посветен на D.E.A.R. Day (Drop Everything And Read – Остави всичко друго и чети). В този ден всеки е поканен да отдели няколко минути да почете на спокойствие – без изисквания, без необходимост от обратна връзка, без препоръчани или задължителни книги.

През 2022 г. ние от фондация „Детски книги“ и партньорите ни от Българската библиотечно-информационна асоциация и фондация „Глобални библиотеки – България“ ви каним да се включите в инициативата и да насърчите децата около вас да почетат за 15 минути или пък вие самите да поспрете и да почетете.

Кога? 12 април 2022 г.

Къде? В училище, у дома, в библиотеката, в парка, в градския транспорт или където и когато е възможно

Какво? Оставете всичко и четете 15 минути – с/без деца, у дома или на работното място, на глас или наум – без ограничения и изисквания!

За да покажем, че четящите българи от цял свят са огромна сила, каним ви да се регистрирате в специалния ни формуляр до 23:59 часа на 11 април 2022 г. Ще създадем интерактивна карта на населените места и читателите/екипите (класове, читателски клубове, семейства, служители в компании и др.), които ще се включат в „Остави всичко и чети“ 2022 и ще я публикуваме на 12 април.

Всички регистрации ще участват и в томбола за спечелването на 5 ваучера по 50 лв. за книги, осигурени от онлайн книжарница Ozone.bg.

Готови ли сте да оставите всичко и да четете с нас на 12 април?

Регистрирайте се!