Опознай героите: Минерва Минт и приятели

Минерва Минт е симпатичната героиня на Елиза Пуричели Гуера. Тя има доста интересна история, която се заема да изследва с помощта на своите приятели Рави и Томазина. Тримата са част от поредицата „Приключенията на Минерва Минт“ и участват в „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“.

А ето малко повече и за самите тях:

Минерва Минт е на 9 години. Изоставена е в пътна чанта на гара „Виктория“ в Лондон, когато е само на 6 месеца. В чантата има още писмо до някой си Септимус Ходж, 4. том на енциклопедия и нотариален акт за притежанието на вила в малкото селце Пемброуз, Корнуол. Момичето е открито от чистачката на гарата – г-жа Флопс. Минерва има буйна червена коса, много лунички и изумруденозелени очи. Тя не понася лъжите, защото от тях получава страхотен гъдел в петите. Смела е и е много добър приятел. Никога не й се налага да си купува дрехи, защото винаги успява да изрови нещо интересно от сандъците, разположени в 35-те спални на къщата, в която живее. Учи сама у дома, умее да стреля с прашка, да плува като риба и да лети със своя велосипед. Обожава приключенията.

Томазина Краули живее с богатите си родители в имението „Краули хол“. Тя е изключително красива, има руси коси и винаги е облечена елегантно. Томазина обожава приключенията – чете много книги и си мечтае да разбулва загадки. А запознанството ѝ с Минерва предлага точно това. Младата госпожица е наистина безстрашна, та на моменти чак безразсъдна. Впуска се презглава във всяка опасност, стига тя да гарантира, че ще е достатъчно интересна. Томазина не се разделя със своята чантичка, в която се намират както фенерчета, въжета и топли дрехи, така и вкусни закуски за приключенци.

Рави Капуур се появява наскоро в Пемброуз. Той пристига в Англия от Индия, когато майка му купува местната пощенска станция и малкото магазинче към нея. Рави седи на един чин с Томазина в училище и е тайно влюбен в нея. Момчето е изключително разумно. Той харесва приятелките си, но невинаги одобрява безразсъдните им постъпки. Когато се впуснат в поредното приключение, Рави играе ролята на здравия разум – съветва момичетата да намалят темпото… което никога не се случва! Има страх от високото и не умее да плува, но изпаднат ли тримата в истинска беда, неговите умения се задействат и той успява да извади момичетата от кашата, която са забъркали.

Госпожа Жералдин Флопс е чистачка на гарата, когато главната героиня е изоставена в пътна чанта. Тя намира момиченцето и му дава името Минерва Минт. После решава да го отгледа и така двете се преместват в огромната наследствена вила в селцето Пемброуз, Корнуол. Госпожа Флопс е сърдечна дама, която умее да готви превъзходно, да прави възхитителни мармалади и да рисува пейзажи. С парите от своя труд тя успява да осигурява прехраната за нея и Минерва, но парите никога не стигат за сериозния ремонт, от който огромното имение се нуждае.

Ето и кратка презентация за героите от поредицата: