Ново издание на първата детска книга на Радичков с премиера в Столична библиотека

„Шарена черга“ е първата детска книга на българския писател Йордан Радичков и след повече от 20 години българските читатели ще се срещнат с нея в ново издание с илюстрации на художника Мария Вълкова. Всички деца ще могат да се запознаят с историите, вдъхновени от детството на писателя, на 30 септември от 12:30 часа до 14:00 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека на пл. „Славейков“.

По време на представянето на „Шарена черга“ родители и деца ще могат да видят изложба с илюстрациите на книгата, организирана съвместно от издателство „Нике“ и Столична библиотека, и  да чуят историите от книгата, прочетени от Цвета Дойчева. Книгата е плод не само на въображението на автора, но и на меговите спомени от детството. Малки и големи читатели ще научат как е измислена стенобойната машина, колко котки са нужни, за да изядат един кит, защо се окачва торбата на крушата, как да се качим на небето, за какво се иска зурла, как се опознава светът, за какво се карат жабите и откъде идва силата на слънцето.

По инициатива на Столична библиотека и издателство „Нике“ ще бъдат раздавани безплатни карти за библиотеката за всички малки читатели. Необходимо е само присъствието на детето и негова снимка.