Новият проект на Никола Райков съчетава книга и настолна игра

Българският автор Никола Райков, станал популярен с приказките-игри за малкото таласъмче и „Добросъците“, е готов със следващия си проект, който съчетава книга и настолна игра„Приказка от два свята“ идва в игрова кутия и използва елементи от настолните игри, за да пренесе децата в свят на приключения и откривателство.

Освен лукозната книга от 100 страници, неговият проект съдържа „карта на приключението“ с 10 начални и 10 скрити локации. Децата могат записват и променят числа върху самата карта с изтриваем маркер, в зависимост от изборите, които правят. Проектът съдържа и кутийка с близо 30 картички с „магически премети“, които децата да събират и използват в хода на самата история.

„Въпреки елементите от настолните игри, това все пак си остава книга и централното място е на историята, героите и тяхната съдба“, казва създателят й Никола Райков.

 

„Приказка от два свята“ отвежда читателите в свят, където изглежда, че хората са изчезнали, а странни създания наречени „хонтолули“ обитават тавана на стара изоставена къща. Те живеят в постоянен страх от сенките, които навлизат отвън и никога не напускат своя малък, затворен свят. Докато един ден млад хонтолул не решава да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един напълно непознат за него свят, където решенията на самия читател ще определят хода на историята.

Вече можете да направите предварителни поръчки на обновения сайт http://prikazka-igra.com/book4.html.