През есента – нова книга за Дръндьото

Осмата книга от популярната детска поредица “Дневникът на един дръндьо” (Diary of a Wimpy Kid) ще бъде издадена през есента на 2013 г. Това са обявили лично издателите на поредицата Abrams Books по време на Панаира на детската книга в Болония, който се провежда тази седмица от 25 до 28 март.

Книгата е едно от най-очакваните детски заглавия през годината, затова и издателите планират книгата да излезе едновременно във Великобритания, Австралия, Германия, Гърция, Япония, Корея и Норвегия веднага след публикуването на романа в САЩ през ноември.

За да подгрее атмосферата около издаването на новата книга, беше пусната и нова илюстрация на дръндьото Грег с чадър, докато от небето го бомбардират магически топки за билярд.

„Никога, дори и в най-смелите си мечти, не съм мислел че историите за Грег Хефли ще забавляват толкова много деца по света,“ коментира авторът и илюстратор на поредицата Джеф Кини.

От Abrams Books съобщават, че издаването на книгата ще бъде съпътствано от интересни маркетинг промоции и кампании в социалните медии, които освен в САЩ ще бъдат използвани и от международните издатели на поредицата.

Автор: Павлина Радославова