Нова детска библиотека отваря врати в Harold Washington Library

Harold Washington Library Center отвори нова детска библиотека след ремонт на стaрата сграда, обяви CBS Chicago. Новата библиотека Thomas Hughes, разположена на 2200 кв.м., включва централно пространство, където семействата ще могат да се събират, а около него се намират три зони, обособени за игри и забавни дейности: от пеене, танци и рисуване до наука, технологии, инженерство и математика. Реновираният детски кът има за цел да насърчи ученето чрез игра. 

“Всичко, което имахме и преди, отново е тук. Имахме книги, мебели, места, където семействата да се събират, но новата детска библиотека наистина представя начина, по който искаме библиотеките ни да изглеждат в бъдеще. Те трябва да подкрепят широк диапазон от учебни дейности за децата и техните семейства,” казва Брайън Банън, член на библиотечната комисия.

Банън подчертава, че библиотеката е направена по модела на жилищните пространства. Различните места предлагат различни игрови дейности, материали и съоръжения. Проектът струва около 2.5 милиона щ.д., част от които са предоставени от енергийната компания Exelon, както и от дарения за библиотечната фонданция. Предстоят и подобрения в детските отдели на още 14 филиала.

Вижте кадри от откриването тук.

Превод: Ива Анастасова