Никола Райков на турне при „Активните бисерчета“ на наградата „Бисерче вълшебно“

Популярният автор на книги-игри за деца Никола Райков тръгва на турне из страната от 3 до 7 октомври. Детският писател ще гостува в училищата на 5 от отборите, които се включиха в посланическата кампания “Активните бисерчета” 2016 и бяха избрани чрез томбола по време на заключителния детски книжен празник „Бисерче вълшебно“ 2016 в Силистра.

Ето кои градове и училища ще посети Никола Райков:

  • 3 октомври – ОУ “Св. Климент Охридски”, гр. Крън
  • 4 октомври – ОУ “Любен Каравелов”, гр. Попово
  • 5 октомври – НУ “Княз Борис I”, гр. Шумен
  • 6 октомври – ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали
  • 7 октомври – ОУ “Проф. Марин Дринов”, гр. Панагюрище

Очаквайте новини за гостуването на обичания детски писател при активните бисерчета и се гответе – „Бисерче вълшебно“ 2017 предстои!

Чрез съпътстващата кампания „Активните #бисерчета” в периода декември 2015г. – април 2016г. фондация „Детски книги“ провокира децата от 6 до 18 години да станат активни участници в популяризирането на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ сред техните връстници и съученици, като ги убедят да бъдат читатели с мнение. В посланическата кампания се включиха 90 участници (индивидуални и екипи) на възраст от 6 до 16 години.

 Никола Райков е автор на книгите-игри за деца „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Добросъците“.