Необикновеният път на обикновените неща

„Необикновеният път на обикновените неща, които използваме всеки ден“ на Либи Дойч (изд. „ФЮТ“) е покана към децата да се огледат около себе си и да се запитат:

  • Как писмото стига до мен?
  • Откъде идва вкусният шоколад, който ям тайно?
  • Как работи интернет? или
  • Какво се случва, преди да мога да разгърна тази книга?

Включени са 20 разнообразни теми – от производство на хартия, електроенергия и петрол до рециклиране на стъкло и заснемане на филм. Процесите са представени с илюстрация на цял разтвор, а отделните етапи са номерирани и свързани със стрелки за улеснение.

„Необикновеният път на обикновените неща, които използваме всеки ден“ стъпва на обичайни за децата дейности от ежедневието им и разчита на вроденото им любопитство.

Резултатът е широк спектър от въпроси: Как пощенските пратки достигат до нас?

Как се пречистват отпадните води?

Как се произвеждат хартията и книгите?

Как светват лампите?

Как е възможно да стигаме до непознат адрес с помощта на джипиеса в телефона ни?

Какво се случва, когато направим онлайн поръчка?

За възрастните

Обяснителните текстове са кратки и разбираеми за читатели над 6 години. Някои от темите са технически по-сложни (звукозапис, пренос на данни в интернет), затова е възможно първоначално по-малките деца да не ги разберат и да не проявят интерес към тях. Ако четете книгата заедно с детето, съобразете кои теми да разгледате с възможностите му.

На 21 април отбелязваме Световния ден на творчеството и новаторството, а в тяхната основа стои човешкото любопитство, въображението да си представим неща, които още не съществуват и упоритостта и уменията да открием нови решения на проблемите.

„Необикновеният път на обикновените неща, които използваме всеки ден“ е книга, която стимулира и задоволява детското любопитство. Кой знае? Може именно тя да бъде първата стъпка на бъдещи творци, откриватели и новатори в света на изкуството, науката и технологиите.

Изданието е с твърди корици, голям формат и плътна хартия, което предполага многократно разглеждане и четене. Всичко това я прави много подходяща за подарък на неуморими любознайковци и бъдещи новатори.

Чудесният превод е на Ирина Манушева, а илюстрациите са на Валпури Кертула.

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.