Не се предавай! Овчицата Хани

Овчицата Хани обича да пее и да танцува, а бъбривостта и жизнерадостта й изглеждат заразителни. Тя вероятно би била чудесна компания за сестрите си от фермата „Ливли“, стига да не е продадена на фермера Уули.

Пристигайки с песен и тропот в новия си дом, Хани се натъква на нещо твърде странно: новите й посестрими, начело с овцата Серафина, никак не харесват шума! Дай им да хрупат трева и да блеят в такт със скучната главна овца, те са доволни от живота.

Hit with Brick

Може ли Хани да се примири? Как да се впише в стадото и в новия си дом, щом копитцата й сами потропват в такт?

Дните за малката Хани стават още по-трудно поносими, щом разбира, че фермата й ще участва в надпяване с овцете на други ферми, но предложенията й за весел аранжимент са напълно отхвърлени. Ще преодолее ли Хани трудностите и ще успее ли фермата „Уули“ да спечели титлата за най-добър хор, ще научите от Люси Кортни и „Овчицата Хани“!

Книжката е част от поредицата „Не се предавай!“, разказваща за премеждията на различни животинки, за трудностите, в които изпадат и за търсенето на решение. Съмненията в собствените способности и силата на волята са изведени на преден план от авторката и чрез своите герои-животни тя показва на малките читатели, че винаги има изход.

Автор: Вал Стоева