Направи си сам…приказка :)

Отдавна се каня да пиша за невероятно-уникално-страхотния творчески проект „Направи си сам приказка“ на изд. Точица. Няколко пъти сядам пред компютъра, пиша, съчинявам и после изтривам написаното, защото не ми се струва достатъчно подходящо. Защо ли? Защото малката дървена кутийка съдържа толкова много идеи, очарование и вдъхновение, че просто не знам как да ви го предам!

Надявайки се да извините скучните ми думи, ще ви кажа тайната, която открих: с творческата игра по идея на Джани Родари, въображението на всяко дете може да полети в простора на приказките – знайни и незнайни, чужди и собствени. В дървената кутийка са събрани чудни шарени карти – незаменими помощници в майсторенето на легенди. Освен тях получавате и специална „Карта на приказките“, с която да следите хода на събитията и да извървите най-вълнуващото приключение. Инструкциите за възрастни пък ще ви подскажат как да играете „по правилата“ 🙂

Независимо дали ще тръгнете в чужди или във ваши собствени посоки, специалният комплект за приказни измислици ще ви помогне с напътствията си и ще донесе радост за очите ви с прекрасно илюстрираните карти. Какво се получи? Пишете ни на igra@detskiknigi.com, ако решите да споделите!

Ето и видеото, от което ще научите как се справиха с предизвикателството да напишат собствена приказка редакторите на „Аз чета“ и малката им помощничка Карин:

Автор: Вал Стоева

[club]