Най-новата книжка на принцеса Лаурентин – подарък в кампанията „Книги за смет“

Книгата „Мистър Фини и загадката сред дърветата” на принцесата на Холандия – Лаурентин ван Оранйе, ще бъде издадена на български език специално за кампанията „Книги за смет”. Така всички малчугани и техните родители, които се включат в зелената инициатива в София, Варна и Бургас, ще могат да получат копие от неиздаваното до момента произведение с приключенията на Мистър Фини

В малката книжка децата ще научат от чудатия Мистър Фини и от приятелчето му Катеричко да споделят храната си, да се отнасят по-добре един с друг и да мислят за Земята. Книжката се издава със съдействието на фондация The Reading & Writing, която работи за предотвратяване и намаляване на неграмотността сред деца и възрастни в международен план, фондацията на принцеса Лаурентин – The Missing Chapter, фондация Credo Bonum и изд. Ciela.

Принцеса Лаурентин ван Оранйе, специален пратеник на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и развитието, пристига в България на 12 май по повод издаването на книгата й и като специален гост на Националната библиотечна седмица. Нейната първа книга „Мистър Фини и светът надолу с главата” бе издадена на български език през 2011 г., но и до днес успява да си спечели верни почитатели сред малчуганите и възрастните със „зелени“ идеи.

Кампанията „Книги за смет” – върни килограм пластмаса, вземи книга по избор, ще започне в 10 часа на 11 май в София, и със същия начален час в Бургас на 17 май и Варна на 18 май 2014 г.. Събирането, извозването и последвалото сепариране и рециклиране на отпадъците и в трите града ще се извършва от „Екопак”.

Не пропускайте да се включите в страхотната идея и да се сдобиете с копие от „Мистър Фини и загадката сред дърветата“. Ако пък живеете прекалено далече и не можете да участвате в „Книги за смет“, непременно се включете в нашия конкурс „Пазители на природата“ 2014 и си спечелете чудесни награди, сред които и десет бройки от книгата на принцеса Лаурентин!