Наградата „Бисерче вълшебно“ 2018 ще бъде връчвана в 5 категории

Номинациите за шестото издание на единствената българска награда за детско-юношеска литература, в която жури са децата, Бисерче вълшебно, вече са в ход. Българските издатели номинират свои книги, издадени през 2017 година и невключени в учебната програма в училищеСлед промяна в регламента за пръв път те ще бъдат разпределени в 4 възрастови категории, вместо досегашните 3.

Поради желанието на организаторите от фондация „Детски книги“ да обхванат децата от задължителната предучилищна подготовка вече и 5-годишните читатели ще могат да дават своя глас в една от основните категории – „Откриватели“ (5-7г.). Останалите възрастови категории са „Изследователи“ (8-10г.), „Мечтатели“ (11-13г.)  и „Майстори“ (14-16г.).

Друга новост е, че децата вече ще гласуват за най-добър нехудожествен проект в категория „Нещотърсачи“Отпада пожелателния вот в категорията за мултимедийни и интерактивни книги „Иноватори“, като те могат да бъдат включени в някоя от възрастовите категории, ако отговарят на условията за номиниране.

Номинирането на заглавия за „Бисерче вълшебно“ 2018 продължава до 10 януари. Ако сте издател, писател, художник или организация, която има правото и съгласието на праводържателите да включва заглавия в конкурси, можете да се свържете с организаторите на наградата на info@biserche.com за повече информация за условията и процедурата за номиниране.