На куклен театър с татко и….книжка

kuklen-teatur-bc-zonaАко сте посещавали представленията на Столичния куклен театър на ул. „Гурко“ 16 тази година, може би сте забелязали една симпатична библиотечка с детски книжки във фоайето. Това е буккросинг зона – място за безплатни пътуващи книги. Буккросинг е движение за обмен на книги, което съчетава четенето с елементи на игра и удобството на Световната мрежа. То се основава на идеята, че книгата трябва да бъде част от ежедневието, а интересът ни към четенето може да бъде провокиран от неочаквана среща с нея в градския транспорт, в парка или в любимото ни кафене.

Кукленият театър е прекрасно място за децата да бъдат посрещнати от книги още на входа. За съжаление, въпреки усилията на персонала да зарежда библиотечката със собствени книги, в момента тя е съвсем празна. Защото същността на Буккросинг не е в това да си прибереш безплатна книга, но и да споделиш своите книги с останалите. Ако всяко семейство отдели по една детска книжка, лавиците отново ще грейнат и ще радват с пъстрите си корици малките зрители на кукления театър.

Столичният куклен театър се включи в Седмицата на бащата с неустоимо предложение – безплатен билет за всяко дете, което доведе своя татко. Ние бихме прибавили – а защо не и една книжка?

Преференциалният вход за бащи с деца важи за представленията на Столичния куклен театър на датите 22 и 23 ноември.Вижте и останалите събития от програмата на „Седмицата на бащата“.