Музикална неделя с изд. „Ентусиаст“

Последният месец от годината традиционно завършва с фойерверки. Но този път ще започне с фанфари! На 3. декември издателство „Ентусиаст“ ще представи новата си „Енциклопедия на музикалните инструменти“. В  11:30 ч. настоящи и бъдещи меломани ще изпълнят Камерната зала на комплекс „България“ и ще поемат на необикновено книжно пътешествие.

За Енциклопедията:

Водачи на малките и големи читатели ще бъдат щурчето Далибор и славейчето Чарли. Докато опознават чудатите и чудесни музикални инструменти, двамата приятели ще открият куп интересни неща. Кой би предположил, че барабанисти в Месопотамия са били само жените? Че някога тромпетите са се употребявали само на бойното поле? А кой ли е инструментът на боговете? С помощта на Енциклопедията децата ще разберат повече за произхода, развитието и особеностите на множество инструменти, ще се запознаят и с част от бележитите композитори и изпълнители, об0гатили световната музикална сцена.

Повдигаме завесата с кратък клип за испанския вариант на книгата.

За създателите:

Щепанка Секанинова е филолог, бивш продуцент на развлекателни програми и настоящ редактор в издателство „Albatros Media“. Позната е на българските читатели с „Енциклопедия на обикновените неща“. В нея авторката демонстрира остър нюх при подбора на предметите и отличен разказвачески талант. Летвата за музикалната енциклопедия е вдигната много високо, но вярваме, че Секанинова ще оправдае гласуваното й доверие.

Якуб Ценкъл дебютира на българския пазар, но талантът му е добре известен в родната му Чехия. Работил е за различни арт студиа, а днес е илюстратор на свободна практика и се занимава основно с издания за деца.

Следете страницата на събитието, за да не пропуснете подробностите около книжната премиера. А докато се готвите за неделя, може да хвърлите едно око и на нашата селекция със 7 детски книги за музиката.