„Музикална книга за лека нощ“ и не само

„Музикална книга за лека нощ“ (изд. ФЮТ) е книга, подходяща не само за заспиване, но и за отмора през целия ден. Нежните мелодии и изящните илюстрации ще я превърнат без съмнение и във ваше любимо четиво, както се случи с нас в проект „Експериментът“.

Историята е предназначена за най-малките слушатели и разказва как горските животни приспиват своите деца. Зайо може да свири на цигулка, татко Мишоран – на валдхорна, а енотът – на флейта. Докато четете историята, непрестанно сте подканяни да натиснете съответния бутон, за да чуете мелодията, възпроизвеждана от различните музикални инструменти.

Сред полезните качества на книжката попада и поканата да различавате различни звуци, да се наслаждавате на съчетанието между текст и музика и дори да откривате кои животни спят през нощта и кои – не. Автор на текста е Фиона Уат и не мога да не я поздравя за внимателното обмисляне на всеки детайл от текста. Елиза Скуилъс пък е сътворила чудните илюстрации, допълващи историята и предразполагащи децата към развихряне на въображението по темата за заспиването.

Горещо препоръчвам книгата не само на малките, но и на големите, които имат нужда да попаднат в оазис от нежност и красота в напрегнатите дни!

Автор: Вал Стоева