Мумините се завръщат на тв екрана през 2019 година?

Симпатичните мумини на Туве Янсон ще се завърнат на телевизионния екран през 2019г. със сериал, съобщава NME Magazine на сайта си. За целта финландската компания Gutsy Animation са стартирали краудфъндинг кампания в платформата IndieGoGo, като желанието им е да съберат 200 000 долара, с които да финансират създаването на 13 епизода с помощта на компютърно-генерирани изображения (CGI).

„Връщаме мумините чрез иновативна телевизонна анимация, с която те да достигнат до новото поколение и до екраните ни по невиждан досега начин. Сериалът ще бъде създаден чрез използване на уникална CGI технология в комбинация с по-традиционни техники на рисуване на ръка. Всеки от епизодите се базира на оригинална история или случка от муминските романи и комикси. Премиерата на новия сериал ще бъде през 2019 г. с 13 епизода.”, уточняват от Gutsy Animation.

Желанието на компанията е новата продукция да отразява правдиво света на муминтроловете, затова призовават в клип феновете да се включат в процеса на създаване на сериала:

Поредицата от романи на Туве Янсон за мумините вече са били адаптирани в различни телевизионни формати за деца: от стопмоушън програма в началото на 80-те до превърналия се в хит анимационен сериал от 90-те. През последните 2 десетилетия муминтроловете са оживели във филми, видео игри, балетно представление и други.