Моята великденска книга с игри

Част от великденските дни в „Детски книги“ е и традицията да представяме пред малките читатели книжки, посветени на темата.

Ако сте от родителите със сръчни ръце, а  децата ви обичат да творят, ще ви предложим една чудесна книжка с  множество чудесни предложения за великденско творчество. Какво можете да намерите в „Моята великденска книга с игри”? Мммм, да видим как да си направите :

  • великденска картичка
  • великденско гнездо за яйчица
  • зайче от шишарка
  • пухкави пиленца

И една идея, която аз много харесах, защото се вписва чудесно в темата за традиционната „Зелена седмица“ на сайта на „Детски книги” и оползотворяването на боклуците, а именно как да си направим хранилка за птици от пластмасова бутилка.

Когато малките ви помощници се изморят да прекопират, изрязват, лепят и апликират, предложете им да изпробват наблюдателността си и да открият скритите животни и неоцветени яйца на страниците на книжката. После дайте воля на въображението им при оцветяването, а след това заедно се научете стъпка по стъпка да рисувате зайче.

За още настроение в „Моята великденска книга с игри” има и великденска игра, в която може да участва цялото семейство. А за да сте напълно подготвени за празника, в книжката има и указания за направата на празнична шапка и маска на зайче.

И докато се забавлявате, да не пропуснете да боядисате великденските яйца! Нямам никакви съмнения, че децата ви с радост и ентусиазъм ще участват в декорацията им, затова им предложете и включените в книжката над 60 стикери, а после непременно се включете в конкурса „Писано яйце“ 2014!