Моята първа книга за природата

Децата (и техните родители) имат особена страст към енциклопедичните издания за растения и животни. Затова изобилието на пазара е голямо и всеки може да намери нещо по вкуса си.

В някои книги информацията е строго научно поднесена и те са по-подходящи за читателите над 9-10 години, но пък по-малките природолюбители също трябва да получават достоверна информация, която да е съобразена с техните възможности.

„Моята първа книга за природата“ на Камила де ла Бледойър (изд. „Хермес“) предлага на децата от 4 до 8 години достъпен, приятен и вълнуващ поглед към света на растенията, насекомите, птиците и животните.

Книгата е оформена в 4 раздела, от които читателите ще научат основното за появата, растежа и размножаването па растителните и животинските видове.

С много илюстрации, дело на Джейн Нюланд, изданието съчетава научното знание с визуалното му представяне, което улеснява възприемането от страна на децата.

Освен илюстрации на различни видове растения, насекоми, птици и животни, в книгата има кратки схеми, чрез които се проследяват жизнените цикли.

  • Как пораства бобеното зрънце?
  • Как гъсеницата се превръща в пеперуда?
  • Какво се случва с водното конче?

Отговорите на тези въпроси са представени схематично, с кратка информация, която не е излишно опростена.

Авторката не е пропуснала да разкаже на читателите си за представителите на флората и фауната под земята, на повърхността, във водата или въздуха. Всички климатични и природни области са включени в изданието чрез своите обитатели.

Особено интересни са фактите и рекордите, част от които са наистина удивителни и малко познати дори на възрастните. Знаете ли, че…

  • някои паяци хвърлят паяжината си, за да уловят своята плячка?
  • нимфите на водните кончета живеят до 5 години под водата, преди да се превърнат във възрастни индивиди и да излетят на повърхността?
  • нимфите на цикадите може да останат в почвата 17 години?

Ако търсите интригуваща, добре написана и красиво илюстрирана енциклопедия за някой малък любопитко, „Моята първа книга за природата“ на Камила де ла Бледойър и Джейн Нюланд (изд. „Хермес“) без съмнение ще задоволи изискванията ви.

Преводът е поверен на Стоянка Карачанова, отговорен редактор е Даниела Атанасова. Кориците са твърди, а форматът е голям, което превръща изданието в отличен подарък за първия учебен ден.

 

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.