Младият Пловдив чете в библиотеката с Издателство Точица

Снимка: Мая Любенова

24 февруари бе ден за приказки на фестивала „Младият Пловдив чете”. Конферентната зала на НБ „Иван Вазов” – Пловдив от рано се изпълни с въоръжени с усмивки деца от пловдивските ОУ „Душо Хаджидеков“ и СОУ „Паисий Хилендарски“. Какво ги бе привлякло? Срещата със Зорница Христова и Ани Бодакова от симпатичното Издателство „Точица”.

Снимка: Мая Любенова

С помощта на двете гостенки и книгата „Направи си сам приказка” децата се забавляваха с най-невероятната и шантава приказка. Имаше бал, торта, колкото стая, някой приспа възрастните и открадна децата, книга за магии и безброй чудати идеи.

После бързо стана ясно, че всички искат да се научат да убеждават по-малките си братя и сестри да не им пречат, когато те имат важни задачи; бабите си да ги оставят да си играят на компютъра, учителите да дават по-малко домашни, родителите да ги оставят до по-късно вечер, за да гледат филм на английски и така да научат езика. Имаше тези, търсихме логически доводи, давахме примери за емоции и чувства, чрез които да стигнем по-близо до нашите опоненти. Изобщо, „Сладоледена реторика”!

Снимка: Мая Любенова

Фестивалът продължава и днес, 27 февруари 2015, със среща с авторката на „Гатанки в рими за герои от приказки любими“, Милена Терзийска. Тя ще се срещне с деца от ЦДГ „Люляк“, СОУ „Паисий Хилендарски“ и СОУ „Патриарх Евтимий“ в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.