Мифи

„Мифи” на Дик Бруна е малка шарена книжка с твърди корици, хубави илюстрации и стихчета.

Сред тях се разхождат мистър и мисис Зай, които живеят в къщичка с алени капаци на прозорците. Мистър Зай се грижи за градината, в която отглежда какво ли не. Мисис Зай се грижи за къщата, готвенето и пазаруването.

Но нещо май липсва? Разбира се, по-забавно е на вечеря да сядат трима, затова двамата си пожелават детенце. Един ангел сбъдва желанието им и резултатът е Мифи – малко зайче с бяла дрешка и копринени уши.

Тя предизвиква незабавен интерес у съседите – кокошката, петела, пиленцата, кравата. Нооо! Както е известно, бебетата трябва да спят, за да пораснат здрави. Мифи заспива и алените капаци на къщичката се затварят.

Кратичката и простичка история е много подходяща за малките деца, на които животът на Мифи е познат от личен опит. Възможно е да чуете много забавни и неочаквани варианти на историята от детето си след като свършите да четете книжката. Почти 3-годишната ми дъщеря я разглежда в захлас, а аз съм принудена да я чета десетки пъти на ден. Да не кажете, че не съм ви предупредила!

Автор: Лора Филипова