Бившата първа дама на САЩ ще чете на децата в „Понеделници с Мишел Обама“

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама заявява подкрепата си за програмата за насърчаване на грамотността “Read Together, Be Together” („Да четем заедно, да бъдем заедно“) на издателския гигант Penguin Random House. Специалното сътрудничество се изразява в новата инициатива „Понеделници с Мишел Обама“, която започва на 20 април 2020 г.

В рамките на четири понеделника, до 11 май, г-жа Обама ще чете на живо любими книги на своите деца. Излъчванията ще са достъпни на Фейсбук страницата на PBS KIDS и в канала им в YouTube, като ще останат налични там за онези, които искат да ги гледат по-късно. Излъчванията са в 12:00 ч Източно време, т.е. в 19:00 часа у нас.

Сред четирите книги, избрани от Мишел Обама, попадат „Грузулак“ на Джулия Доналдсън и „Много гладната гъсеница“ на Ерик Карл.

„Като дете обичах да чета на глас. Когато станах родител, открих изключителна радост в споделянето на магията на разказването с моите собствени деца, а по-късно, като първа дама, с всички деца. В настоящия момент, когато толкова много семейства са подложени на такъв голям стрес, аз съм въодушевена да дам на децата възможност да упражнят своите умения за четене и да чуят някои чудесни истории (а на родителите и онези, които се грижат за тях – толкова нужната почивка), – казва Мишел Обама.“

Към всяка прочетена от Обама история организаторите предлагат и ресурси за игра и оцветяване със свободен достъп на сайта www.readtogetherbetogether.com.

Проверете за интересни идеи за игри по книгите и в нашата категория „Чети & играй“.

Мишел Обама е женена за Барак Обама и е бивша първа дама на САЩ. Тя е световноизвестна с книгата си „Моята история“, публикувана и на български език от „Софтпрес“. От книгата читателите могат да научат, че здравословното хранене на децата и равният достъп до образование са сред важните за нея теми, а четенето винаги е било важна част както от живота на Мишел, така и на цялото й семейство.

 

Книгата ще откриете в сайта на издателството и в Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.